1. Hey Guest! If you're more than just a WildStar fan and want to keep up on the latest MMO news, reviews and opinion pieces then I'd like to suggest you visit our sister site MMO Central

Zone transition?

Discussion in 'WildStar General' started by MrFace, May 28, 2013.

  1. MrFace

    MrFace New Cupcake

    Joined:
    May 27, 2013
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How will the aesthetics of moving between different zones look? Will it be a hard change of environments or will it change gradually instead of suddenly? If it is a sudden change, are there any plans to make this make some sense of it using Protostar or some other mean of using something in the game?
  2. JoeDragon

    JoeDragon Cupcake-About-Town

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Likes Received:
    187
    Trophy Points:
    43
    Well from what has been said, you don't just walk into one zone from another, and there ARE loading screens in between zones. So we have no idea how close zones actually are to each other relative to the world map. It's to early to say if the zones are close together or far enough apart to explain sudden environment change.

    Edit: Was trying to find the interview where I heard that and can't seem to, so I could be wrong.
  3. Zeebo

    Zeebo Cupcake

    Joined:
    Apr 23, 2013
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    18
    Loading screens are only between continents not zones
  4. Pejo

    Pejo Cupcake-About-Town

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    28
    Zeebo is correct. Wildstar is openworld like WoW and not like GW2 for zone transition.

    I haven't actually seen any zone transitions but most likely they'll transition into eachother art-wise.
  5. JoeDragon

    JoeDragon Cupcake-About-Town

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Likes Received:
    187
    Trophy Points:
    43

    Ah thanks for the clarification.
  6. Zeebo

    Zeebo Cupcake

    Joined:
    Apr 23, 2013
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    18
    Anytime :)
  7. Sawpaw

    Sawpaw Cupcake-About-Town

    Joined:
    May 11, 2013
    Likes Received:
    104
    Trophy Points:
    43
    So someone new joins the forum, asks a question which you are the first to answer, and that answer is wrong and misleading, good job there.... Maybe you should just slow down a bit and only answer questions that you actually know the answers too.
  8. Vyver

    Vyver "That" Cupcake

    Joined:
    Mar 1, 2013
    Likes Received:
    1,033
    Trophy Points:
    93

    To be fair, he was entirely correct (but with some parts missing). Yes, each aesthetically themed "region" is going to have multiple zones inside it that you can walk to, but each "region" is going to be separated by a ship ride/loading screen, so unlike WoW we won't be walking between every zone, which is exactly what the OP was asking.
  9. Sawpaw

    Sawpaw Cupcake-About-Town

    Joined:
    May 11, 2013
    Likes Received:
    104
    Trophy Points:
    43

    This is not correct, you can walk from one zone to another without a loading screen, but you cannot go between regions without a loading screen. Not sure why you are trying to put a spin on it, he was wrong, and you are wrong to say he's right, end of story.
  10. Ico

    Ico Moderator • WSC's Gentle Flower

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Likes Received:
    586
    Trophy Points:
    93
    Location:
    UK
    You found it in Elliot's Massively article that on the title said "speculations". In that unfortunate article he speculated on already confirmed features (such as seamless zones) and got a lot of flak for it, due to the misinformation he inadvertently spread. I believe Massively took down that one particular article.

    You were right based on what you read, it's just what you read was wrong :p
  11. Kataryna

    Kataryna Super Cupcake

    Joined:
    Feb 5, 2013
    Likes Received:
    1,876
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Arkansas
    they said there's something like 7-8ish zones on each continent, 3 continents. so between the continents there's loading, between the zones there's not. and zones can have sub-zones that will sometimes look different between them. just like in WoW and Rift, you ride/loadscreen between continents - same thing in Wildstar.
  12. Inv1cted

    Inv1cted Cupcake-About-Town

    Joined:
    May 25, 2013
    Likes Received:
    153
    Trophy Points:
    43
    WoW has load screens between continents you cant walk though every zone in the game. You can only walk through zones on the same continent.
    Kataryna likes this.
  13. JoeDragon

    JoeDragon Cupcake-About-Town

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Likes Received:
    187
    Trophy Points:
    43

    Appreciated. Don't understand why he was so hostile. I was merely stating what I understood to be correct. I even tried to find the citation and when I couldn't I noted that.
  14. SniperCT

    SniperCT Cupcake-About-Town

    Joined:
    May 25, 2013
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Sin City
    Any word on loading screens when entering buildings? That was a major annoyance in Lotro.

Share This Page